Klopp: "We deden alles goed, maar veel verkeerd"

12 december 2013, 10:04

Met de hakken over de sloot plaatste Borussia Dortmund zich woensdag voor de tweede ronde van de Champions League. Op bezoek bij het al uitgeschakelde en puntloze Olympique Marseille hadden de Duitsers aan een zege genoeg om door te gaan. Die opdracht leek niet al te lastig, zeker omdat Marseille halverwege de eerste helft met tien man kwam te staan. Maar Dortmund slaagde er maar niet in om een beslissing te forceren en liet een groot aantal kansen onbenut. Pas vijf minuten voor tijd maakte Kevin Grosskreutz de bevrijdende 2-1.

Die goal zorgde voor enorme blijdschap én opluchting bij Jürgen Klopp, de coach van Dortmund. "We deden eigenlijk alles goed, maar uiteindelijk ook veel verkeerd", zegt hij bij Kicker over het optreden van zijn ploeg. Hij doelt hiermee op het feit dat Dortmund goed speelde, maar voor het Franse doel faalde. "We hebben zo veel kansen onbenut gelaten. Tot tweemaal toe kregen we de bal vanaf de doellijn er niet in." Omdat het zo lang spannend bleef, was de ontlading toen het wél lukte des te groter. "Een geweldig gevoel", zegt de coach.

Ook matchwinner Grosskreutz kan zijn geluk niet op. "Dit voelt geniaal. We lagen er virtueel uit, toen knalde ik de bal in de kruising. Sensationeel. We staan in de achtste finale, daar drinken we een biertje op. Of twee."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen