Cocu geeft niet op en gaat in winterstop reflecteren

13 december 2013, 08:27

PSV bezet de magere tiende plaats in de Eredivisie, is al gesneuveld in de strijd om de KNVB Beker (tegen Roda JC Kerkrade) en per slot van rekening werd de Eindhovense ploeg donderdagavond ook nog eens uitgeschakeld in de Europa League, door in het eigen Philips stadion kleurloos met 0-1 te verliezen van het Oekraïense Chornomorets. Trainer Phillip Cocu wil, nog steeds, niet weten van opgeven.

"In ieder geval tot de winterstop gaan we gewoon door en blijven we proberen het spel te laten renderen", zo sprake de oefenmeester van PSV tegen De Telegraaf. De 43-jarige coach weet dat de winterperiode bij uitstek geschikt is om te evalueren: "Dan is het normaal dat je gaat reflecteren. Naar jezelf toe en naar de club. De winterstop is daarvoor een goed moment".

Het is mogelijk dat deze reflectie resulteert in het binnenhalen van versterkingen. Het is PSV in ieder geval niet vreemd om zich in de winter te versterken met een speler. "Het hoeft zeker niet bij één te blijven. In het technisch overleg gaan we kijken wat we nodig hebben en wat de mogelijkheden zijn", aldus Cocu, die beseft dat zijn voorhoede weinig tot scoren komt: "Dat is één van de dingen waar we naar kijken."

PSV wacht sinds 6 oktober (RKC Waalwijk, 2-1) op haar eerste competitieoverwinning. Het kon de laatste zeven eredivisieduels slechts twee punten bijschrijven. Komende zondag (16.30 uur) gaan de Eindhovenaren op bezoek bij FC Utrecht, dat vier punten hoger genoteerd staat dan PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen