Hattrick Soldado doet Villas-Boas veel deugd

13 december 2013, 10:18

Tottenham Hotspur-manager André Villas-Boas zag donderdagavond, gedurende het Europa League-duel tussen Tottenham en Anzhi Makhachkala, met genoegdoening toe dat Roberto Soldado van zich deed spreken met een hattrick. De doelpuntenproductie van de Spaanse spits is sinds zijn komst naar Londen nog niet om over naar huis te schrijven, maar Villa-Boas ziet dat de Spanjaard nu aardig in vorm begint te raken.

Soldado was geregeld de gebeten hond bij de Spurs, nadat hij vaak niet het verschil kon maken voor de ploeg van Villas-Boas, terwijl hij daar wel de kansen voor kreeg. “Het is extreem belangrijk dat hij het net weer weet te vinden”, zei de Portugese oefenmeester over de spits na afloop van het met 4-1 gewonnen duel. “Ik ben extreem blij voor hem. Hij heeft lang gewacht op dit moment, maar vanavond gebeurde het uiteindelijk, met een hattrick. Het zal een flinke boost zijn voor Soldado, die zeer professioneel is en respect verdient.”

De Portugees is zich ervan bewust dat een spits altijd afhankelijk is van zijn doelpunten. “Ik denk niet dat hij zijn vertrouwen volledig kwijt was, maar als spits moet je altijd presteren, anders knaagt dat aan je. Het afmaken van de kansen ging de laatste tijd net niet goed bij hem, maar de drie doelpunten zullen hem helpen”, zo stelt Villas-Boas, die met de Spurs de perfecte score van achttien punten uit zes duels wist neer te zetten in de Europa League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen