Van Basten: "PEC gaat uit van eigen mogelijkheden"

13 december 2013, 10:56

Vrijdagavond staat de confrontatie tussen PEC Zwolle en sc Heerenveen op het programma. Hoewel de Zwollenaren al zes wedstrijden op rij niet meer wisten te winnen, verwacht de Heerenveen-coach een lastige wedstrijd in het IJsseldeltastadion. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is slechts één punt, waardoor het een zeer belangrijk duel is.

Van Basten verwacht een gretig PEC Zwolle, dat zich zal willen revancheren op de zeperd van vorige week, in Deventer. ”Ze willen eindelijk wel weer eens een keer winnen”, zegt de oefenmeester van Heerenveen op de officiële website van de Friezen. “Ook de rivaliteit met Heerenveen zal voelbaar zijn, plus dat de oud-trainer van Heerenveen (Jans, red) er nu op de bank zit.”

Ondanks dat PEC Zwolle de laatste tijd niet veel punten bij elkaar wist te sprokkelen, is Van Basten complimenteus over het herkenbare spel van de Blauwvingers: “PEC gaat uit van eigen mogelijkheden, speelt thuis en uit op dezelfde manier. Dat is het verschil met ons. Wij hebben moeite het spel te maken, spelen een soort reactievoetbal, dat is misschien een verklaring voor onze wisselende prestaties”, aldus Van Basten, die aangaande de vervanger van de geschorste Pele van Anholt waarschijnlijk opteert voor Chris Kum: “Chris heeft ons op die plek vaker geholpen.”

Heerenveen hoopt in Zwolle af te rekenen met de statistieken dat de Friezen buitenshuis slechts één wedstrijd wisten te winnen: “We hebben uit bij FC Twente en PSV gelijk gespeeld, dat is niet slecht, maar als je stevig in het linker rijtje wilt komen te staan, zul je vaker moeten winnen”, weet Van Basten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen