City verslaat koploper Arsenal met tennisuitslag

14 december 2013, 15:44   Bijgewerkt: 14 december 2013, 16:02

Manchester City heeft zaterdagmiddag in een intens en vermakelijk duel afgerekend met Premier League-koploper Arsenal. De achterstand van de Citizens op de Londenaren loopt daardoor terug tot drie punten. Negen doelpunten vielen er maar liefst te noteren in het Etihad Stadium: 6-3.

City kwam al na een kwartier op voorsprong via Sergio Agüero. De Argentijn zag een corner van Samir Nasri doorgekopt worden door landgenoot Martin Demichelis en mocht bij de tweede paal zomaar uithalen. Een koud kunstje voor de aanvaller, die met een volley alweer zijn 19e doelpunt van het seizoen maakte.

Waar een verdubbeling van de score vervolgens voor de hand lag, kwam Arsenal na een half uur op gelijke hoogte. City-aanvoerder Yaya Touré verspeelde de bal op het middenveld aan Aaron Ramsey, die Mesut Özil aan de linkerkant van het veld bereikte. De Duitse spelmaker gaf voor en vond Theo Walcott: 1-1.

Alvaro Negredo, die eerder in de wedstrijd al enkele goede mogelijkheden onbenut liet, bracht de ploeg van trainer Manuel Pellegrini na 39 minuten alweer snel aan de leiding. De spits rondde beheerst af na knap voorbereidend werk van Pablo Zabaleta. Ruststand 2-1.

Ook in de tweede helft viel er genoeg te genieten voor de liefhebber. De Braziliaan Fernandinho gaf Arsenal al vroeg in het tweede bedrijf een nieuwe tik door zijn eerste doelpunt in Engelse dienst te maken. Toch komen de Gunners na de 3-1 beter in de wedstrijd. De ploeg van trainer Arsene Wenger krijgt kansen en komt uiteindelijk via opnieuw Walcott op 3-2. Ditmaal is Ramsey de aangever.

Drie minuten later is de wedstrijd alsnog beslist. David Silva scoort en het verzet van Arsenal lijkt definitief gebroken. Fernandinho maakt in de slotfase ook al meteen zijn tweede en City's vijfde. Ook Arsenal-invaller Bendtner vindt nog het scorebord met een kopbal, maar het slotakkoord is voor Touré, die diep in blessuretijd een strafschop benut: 6-3