Koploper Sporting wint voor vijfde keer op rij

14 december 2013, 23:09

Sporting Lissabon blijft goed draaien in de Portugese Liga ZON Sagres. De equipe van coach Leonardo Jardim boekte zaterdag zijn vijfde overwinning op rij in de competitie. Belenenses werd met 3-0 aan de kant geschoven in het Estádio José Alvalade.

Adrien Silva zette Sporting na een klein half uur op voorsprong uit een omstreden strafschop. Belenenses bleef lang in de wedstrijd, maar in de zeventigste minuut zorgde André Martins voor de beslissing. Hij scoorde na een mooie assist van André Carrillo. Vlak voor tijd was Wilson Eduardo het eindstation van een perfecte counter. De invaller bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

Fredy Montero had een basisplaats bij Sporting, maar kwam voor de verandering niet tot scoren. De Colombiaanse spits was dit seizoen al dertien keer trefzeker en is daarmee topscorer in de Portugese liga. Montero werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Sporting Lissabon heeft nu een voorsprong van vijf punten op achtervolgers FC Porto en Benfica, die allebei zondag nog wel in actie komen, uit tegen respectievelijk Rio Ave en Olhanense.