Roque Santa Cruz direct goud waard bij rentree

14 december 2013, 23:53

Roque Santa Cruz heeft zijn waarde voor Malaga CF maar weer eens onderstreept. De 32-jarige Paraguayaanse aanvaller stond de afgelopen zes weken aan de kant met een hamstringblessure en had zaterdag bij zijn rentree aan één minuut voldoende om te scoren. Daarmee maakte hij het verschil in de thuiswedstrijd tegen Getafe: 1-0.

Malaga werkte hard tegen Getafe, maar wist het net maar niet te vinden. Dat was met name te wijten aan Juanmi. De Spanjaard kreeg twee prima mogelijkheden, maar miste. Voor rust raakte hij in kansrijke positie de paal, na de pauze schoot hij van dichtbij nog over. Getafe, dat voor een punt naar Estadio La Rosaleda leek te zijn gekomen, leek zodoende stand te houden.

Maar in de 74ste minuut bracht Malaga-coach Bernd Schuster Roque Santa Cruz in de ploeg en al binnen één minuut kwam de Zuid-Amerikaan op het scoreformulier. Hij kopte raak uit een vrije trap van Duda. Getafe zocht daarna wel wat meer de aanval, maar een doelpunt leverde dat niet op. Dat zou gezien het spelbeeld ook niet terecht zijn geweest.

Malaga, waar Mounir El Hamdaoui nog wel in de lappenmand zit, klimt door de winst naar de dertiende plaats. Het gat naar de rode streep bedraagt nu vijf punten, al komt de concurrentie later dit weekend nog in actie. Getafe staat op de zevende plaats.