Kalou belangrijk voor Lille, Lyon - Marseille gelijk

15 december 2013, 15:56   Bijgewerkt: 15 december 2013, 23:07

OSC Lille blijft in het spoor van koploper Paris Saint Germain en nummer twee AS Monaco. De noorderlingen wonnen zondag in de Ligue 1 met 2-1 van SC Bastia en kwamen daarmee op 39 punten. Paris SG heeft 43 punten, twee meer dan Monaco. Die teams wonnen zaterdag al van respectievelijk Stade Rennes (1-3) en En Avant Guingamp (0-2).

Lille maakte voor eigen publiek een valse start. Ludovic Genest zette Bastia al in de derde minuut met een prachtig schot op voorsprong. Maar aan de hand van oud-Feyenoorder Salomon Kalou bleven de punten in Lille. De Ivoriaan stelde binnen twintig minuten orde op zaken met twee fraaie treffers, allebei vanaf de rand van het strafschopgebied. Daarna bleef het spannend, maar Lille trok de winst over de streep.

Girondins Bordeaux staat met dertig punten op de vierde plaats. Dat team bewees zichzelf eerder op de dag een goede dienst, door in het eigen Stade Chaban Delmas met 2-1 te winnen van Valenciennes FC. Bordeaux kwam net als Lille verrassend op achterstand, maar wist deze - zij het zeer moeizaam - om te buigen in een overwinning.

De Bordeaux-fans leken er bekaaid vanaf te komen, toen Tongo Doumbia de bezoekers na een klein uur spelen op voorsprong bracht. Lang kon Valenciennes hier niet van genieten, aangezien Jussie de wedstrijd vanaf elf meter in evenwicht bracht. Ook de bezoekers kregen een strafschop, maar deze werd gemist door Eloge Enza Yamissi. Nicolas Maurice-Belay bracht Bordeaux een kwartier voor tijd de zege.

Olympique Marseille had zich naast Bordeaux op de vierde plaats kunnen nestelen, maar het speelde op bezoek bij Olympique Lyon met 2-2 gelijk. l'OM zal evenwel vrede hebben met dat resultaat. Door goals van Alexandre Lacazette en Bafétimbi Gomis nam Lyon een 2-0 voorsprong, maar André-Pierre Gignac en Florian Thauvin bezorgden de bezoekers toch nog een punt. Marseille staat nu met 28 punten op de zesde plek, met één punt achterstand op FC Nantes. Lyon is met 24 punten een middenmoter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen