Feyenoord nipt langs FC Groningen in matig duel

15 december 2013, 16:28

Feyenoord blijft aansluiting houding met de top drie van de Eredivisie. In een matig duel waren de Rotterdammers met 1-0 te sterk voor FC Groningen. Een doelpunt in de eerste helft van Graziano Pellè betekende de enige goal van de wedstrijd, terwijl Groningen enkele goede kansen op een treffer onbenut liet.

Het leek een veelbelovend begin van de wedstrijd, maar beide teams speelden niet goed. Feyenoord had sommige periodes de controle. Dat was echter ook het geval voor Groningen. Het leverde geen kansen op, waardoor het publiek naar een matig duel zat te kijken. Tonny Vilhena was vlak voor de theepauze wel dicht bij de verdubbeling. De poging van de jongeling werd echter gekeerd door goalie Marco Bizot.

In het begin van het tweede bedrijf ging de wedstrijd op hetzelfde lage tempo verder als in de eerste helft. {image[292743][right-half][]}Feyenoord maakte geen haast om aan te vallen, terwijl FC Groningen eveneens weinig probeerde om gevaar te stichten. Een krachtig schot van Andraz Kirm betekende uiteindelijk het startsignaal voor een betere fase van de wedstrijd. Mulder slaagde erin om redding te brengen op de poging van de aanvaller.

Na de mogelijkheid voor Groningen was Pellè aan de andere kant dicht bij zijn tweede van de middag. De Italiaan controleerde de bal knap zijn borst, waarna zijn schot snoeihard op de lat terecht kwam. Groningen kreeg tegen het einde aan nog twee grote kansen op de gelijkmaker. Eerst liet Kirm het na om oog-in-oog met Mulder de bal in te tikken. Even later lukte het Chery niet om een bal achteruit in het doel te koppen. Door de zege blijft Feyenoord de top drie van de Eredivisie in vizier houden en vergroot het de voorsprong op Groningen naar zes punten.