AZ vergeet te scoren en gaat ten onder in Almelo

15 december 2013, 16:56

Heracles Almelo heeft zondagmiddag in eigen huis een 2-0 overwinning geboekt op AZ. De formatie van trainer Dick Advocaat liet met name in de eerste helft een aantal goede kansen onbenut. Uitblinker aan Almelose zijde was Remko Pasveer. De doelman hield voor het eerst sinds 31 augustus zijn doel schoon, waardoor de drie punten in Almelo zouden blijven. Bryan Linssen scoorde in de twaalfde minuut en Oussama Tannane besliste het duel ver in blessuretijd.

De achterstand schudde de bezoekers wakker. AZ begon eindelijk te voetballen en creëerde volop kansen. Met name de Alkmaarse verdedigers bemoeiden zich veelvuldig met het aanvalsspel. Mattias Johansson stuitte na een mooie een-twee op de keeper. De wilde schoten van Jan Wuytens en Nick Viergever verdwenen hoog over het doel van Heracles. Ook de aanvallers van AZ kregen enkele goede mogelijkheden, maar de uitstekend keepende Pasveer hield zijn doel schoon.

Het elftal van Advocaat wist in de tweede helft het goede spel geen vervolg te geven. Omdat ook de Heraclieden het nalieten om te voetballen werd het spel van beide kanten erg slordig. Terwijl AZ op zoek was naar de gelijkmaker, kreeg de thuisploeg de beste kansen. Twee afstandsschoten van de handige Illias Bel Hassani misten net de juiste richting.

Een kwartier voor tijd probeerde Advocaat met een aanvallende wissel de wedstrijd te kantelen: Denni Avdic kwam{image[292745][right-half][]} in de plaats van Jan Wuytens. Avdic kreeg in de 83e minuut dé kans op de gelijkmaker, maar ook de Zweedse aanvaller wist Pasveer niet te passeren. AZ probeerde het de laatste tien minuten nog wel, maar het speelde te slordig om daadwerkelijk iets te creëren.

In de blessuretijd strooide Oussama Tannane nog wat zout in de Alkmaarse wonden. De invaller, die vorige week tegen Roda JC ook al twee keer scoorde, werd weggestuurd en rondde uitstekend af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen