Leverkusen verrassend onderuit, Schalke wint degelijk

15 december 2013, 19:40

Ook Bayer Leverkusen, de nummer twee van de Bundesliga, begint koploper Bayern München uit het zicht te verliezen. De ploeg van coach Sami Hyypiä verloor zondag in eigen huis verrassend van Eintracht Frankfurt (0-1), waardoor het gat naar de titelhouder is opgelopen tot zeven punten.

Marco Russ maakte na ruim een uur spelen het verschil namens Frankfurt. In blessuretijd had Joselu nog een uitgelezen mogelijkheid voor de 0-2, maar hij miste een strafschop. Bayern München won zaterdag al met 3-1 van Hamburger SV, de equipe van trainer Bert van Marwijk. Leverkusen heeft nog wel vijf punten voorsprong op de twee nummers drie, Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach.

FC Schalke 04 had eerder op de dag in de eigen Veltins-Arena geen kind aan SC Freiburg, Zonder echt te imponeren stond er na negentig minuten spelen een degelijke 2-0 stand op het scorebord.

Fraai uitgespeelde doelpunten werden er niet gemaakt in Gelsenkirchen. Schalke kwam op slag van rust op voorsprong door een eigen doelpunt van Freiburg-speler Nicolas Höfler. De bezoekers gingen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar zagen dat oud-PSV’er Jefferson Farfan de marge vanaf elf meter verdubbelde, waardoor het in 2-0 zou eindigen.

Dankzij de zege passeert Schalke het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay. De ploeg uit Gelsenkirchen bezet de zesde plaats in de Bundesliga, met 27 punten uit zestien wedstrijden.