Koeman tevreden met nipte zege op Groningen

15 december 2013, 17:42

Feyenoord speelde zondag tegen FC Groningen niet zijn beste wedstrijd van het seizoen. Maar omdat er wel werd gewonnen, met 1-0, was coach Ronald Koeman na afloop tevreden.

"Na het vroege openingsdoelpunt hebben we gevochten en alles gegeven om de nul te houden en de drie punten te pakken", zegt Koeman op de website van Feyenoord. "Ik ben zeer tevreden dat dit ook is gelukt."

FC Groningen zette vroeg druk op Feyenoord, merkte ook Koeman. Daar had zijn team vooral in het begin moeite mee. "Na de beginfase gingen we wat makkelijker voetballen, maar het bleef voor ons een moeizame wedstrijd. Toch vind ik niet dat we slecht hebben gespeeld, want je moet ook naar de tegenstander kijken. Groningen zette ons goed en agressief onder druk."

Koeman plaatste ook een negatieve kanttekening bij het spel van zijn team. "Als we in balbezit de vrije man wisten te vinden, kozen we te vaak voor een oplossing achteruit. Daarmee verleg je het probleem in het veld. Toch hebben wij net als Groningen ook na de 1-0 kansen gehad. Gelukkig zijn we deze belangrijke week met drie punten gestart", aldus Koeman, doelend op de duels met Heracles Almelo (woensdag, beker) en PEC Zwolle (zondag, competitie).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen