Eerste goal Sulejmani goud waard, Porto juicht ook

15 december 2013, 21:14   Bijgewerkt: 15 december 2013, 23:13

Miralem Sulejmani heeft zondag zijn eerste doelpunt in de Portugese Liga ZON Sagres gemaakt. Dat was direct een heel belangrijke. Door de treffer van de Servische oud-Ajacied won zijn werkgever Benfica met 2-3 bij SC Olhanense.

Sulejmani verruilde Ajax afgelopen zomer transfervrij voor Benfica. Evenals in Amsterdam het geval was, heeft de aanvaller in Lissabon geen basisplaats. Hij kwam tot vandaag (zondag) vijf keer in actie in de competitie, telkens als invaller. Dat was op bezoek bij Olhanense niet anders. Sulejmani loste in de rust Ivan Cavaleiro af.

Hij had slechts aan twee minuten voldoende om op het scoreformulier te komen. De Serviër liet zijn tegenstander achter zich met een versnelling en schoot vervolgens diagonaal binnen. Zijn treffer betekende de 2-3. Benfica was voor rust nog twee keer op achterstand gekomen, maar Lima en oud-Vitessenaar Nemanja Matic herstelden het evenwicht.

Benfica komt door de overwinning op dertig punten. De achterstand op koploper Sporting Lissabon, dat zaterdag al met 3-0 te sterk was voor Belenenses, bedraagt twee punten. FC Porto nestelde zich later op de avond weer naast Benfica op de tweede plaats, door met 1-3 te winnen bij Rio Ave. Clubtopscorer Jackson Martinez (elf goals) en Danilo maakten in de tweede helft, na een 1-1 ruststand, het verschil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen