Villas-Boas denkt ondanks afgang niet aan opstappen

16 december 2013, 12:30

Tottenham Hotspur leed zondag tegen Liverpool de grootste thuisnederlaag in zestien jaar. Het werd op White Hart Lane maar liefst 0-5, waardoor de ambitieuze Londenaren afgezakt zijn naar de zevende plaats in de Engelse Premier League. De druk op coach André Villas-Boas neemt toe, maar de Portugees houdt zijn rug recht. Aan opstappen denkt hij niet, zo liet hij direct na de zeperd tegen Liverpool weten.

"Of ik moet vrezen voor mijn baan? Dat is niet aan mij. Maar ik zal niet zelf mijn ontslag indienen, ik ben geen opgever", is de duidelijke taal van de 36-jarige Portugees. "Het enige wat ik kan doen, is keihard aan de slag gaan met de spelers. Alleen op die manier kunnen we weer de resultaten behalen die we willen."

De oud-trainer van onder meer FC Porto en Chelsea gelooft nog altijd in zijn ploeg. "Met deze selectie kunnen we in de top-vier eindigen, het komt er op dit moment alleen even niet uit. Iedereen had hoge verwachtingen van dit seizoen, dat hebben we nog steeds. Onze achterstand op de Champions League-plaatsen is nog altijd niet groot, maar loopt wel op. En dit soort grote uitslagen maken het niet makkelijker om terug te komen."

De achterstand op Manchester City, dat momenteel vierde staat, bedraagt vijf punten. Tottenham speelt dit kalenderjaar nog competitiewedstrijden tegen Southampton, West Bromwich Albion en Stoke City.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen