Ajax treft Salzburg, AZ tegen Slovan Liberec

Ger
16 december 2013, 13:38   Bijgewerkt: 16 december 2013, 15:19

Ajax moet in de knock-outfase van de Europa League zien af te rekenen met Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse club maakte indruk in de groepsfase door alle wedstrijden winnend af te sluiten. AZ werd bij de loting in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan Slovan Liberec, de huidige nummer zes van Tsjechië.

Ajax begint met een thuiswedstrijd, AZ speelt eerst op vreemde bodem. De duels worden afgewerkt op 20 en 27 februari. Als Ajax de volgende ronde weet te bereiken, dan stuiten de Amsterdammers op Maccabi Tel Aviv of FC Basel. Mocht AZ afrekenen met Slovan Liberec, dan wacht in de achtste finales de winnaar van de confrontatie tussen Anzhi Makhachkala en Racing Genk.

Tottenham Hotspur, met Christian Eriksen, Nacer Chadli en Jan Vertonghen in de gelederen, speelt tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. De Londenaren ontsloegen enkele uren voor de loting coach André Villas-Boas. Het Swansea City van Michel Vorm, Dwight Tiendalli, Jonathan De Guzman en Wilfried Bony treft het Napoli van Dries Mertens.

De Nederlanders Virgil Misidjan en Mitchell Burgzorg nemen het met Ludogorets op tegen Lazio. Dinamo Kiev, met Jeremain Lens in de selectie, stuit op Valencia. Trainer Huub Stevens strijdt met PAOK Saloniki tegen het Benfica van Ola John.

Loting knock-outfase Europa League:

Dnjepr Dnjepropetrovsk - Tottenham Hotspur

Real Betis - Rubin Kazan

Swansea City - Napoli

Juventus - Trabzonspor

NK Maribor - Sevilla FC

Viktoria Plzen - Shaktar Donetsk

Chornomorets Odessa - Olympique Lyon

Lazio - Ludogorets

Esbjerg fB - Fiorentina

Ajax - Red Bull Salzburg

Maccabi Tel Aviv - FC Basel

FC Porto - Eintracht Frankfurt

Anzhi Makhachkala - KRC Genk

Dinamo Kiev - Valencia

PAOK Saloniki - Benfica

Slovan Liberec - AZ

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen