Advocaat: "AZ soms te veel een vriendengroepje"

Ger
17 december 2013, 16:30

Trainer Dick Advocaat van AZ is niet geheel tevreden over de mentaliteit in zijn selectie. Volgens de oud-bondscoach van Oranje zijn de spelers te aardig voor elkaar. De Alkmaarders slikten afgelopen zondag de derde nederlaag op rij. Bij Heracles Almelo ging AZ met 2-0 onderuit.

"Ik was zondag boos na de nederlaag tegen Heracles omdat ik vind dat we onnodig hebben verloren. Ik heb de jongens gezegd dat als ze AZ als springplank willen gebruiken, ze dit soort duels móeten winnen. Ze moeten hard voor elkaar kunnen zijn", aldus Advocaat op de website van AZ. "Soms is het nog te veel een vriendengroepje. Buiten het veld is dat prima, op het veld niet."

AZ hoopt zich woensdag te herpakken in de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen. Volgens Advocaat moeten zijn spelers dan wel Alfred Finnbogason goed in de gaten houden: "Het elftal is op hem afgestemd. Hij kan uit het niets scoren; dat is een kwaliteit die niet veel spitsen hebben."

"Finnbogason heeft ook een goede loopactie. We moeten zorgen dat we de steekpass weghalen die hem voor de keeper zet", aldus Advocaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen