Van Basten: "Het wordt een echte bekerkraker"

17 december 2013, 17:15

Marco van Basten kijkt uit naar het bezoek aan AZ, komende woensdag in het kader van de KNVB Beker. "Het wordt een echte bekerkraker", spreekt de trainer van SC Heerenveen op de clubwebsite zijn verwachting uit.

Heerenveen kan met vertrouwen toewerken naar het duel met AZ. Vrijdag wonnen de Friezen in de Eredivisie met 1-2 bij PEC Zwolle. "Uit winnen gebeurt ons niet vaak, maar het stond goed. We gaven weinig kansen weg. Dat is goed voor het vertrouwen", aldus Van Basten.

Desondanks rekent Van Basten op een lastige avond in Alkmaar. "AZ is een ploeg die het spel wil maken en dat ook kan. Ze presteren de laatste weken wat minder, maar voetballen wel goed. Tegen Heracles vond ik AZ ook beter. Toen Advocaat kwam stonden ze bovenaan en nu achtste, dat geeft aan dat AZ, net als de meeste clubs, wisselvallig presteert."

Van Basten mist alleen Samir Fazli, Uche Nwofor en Stefano Marzo. Pele van Anholt keert terug van een schorsing en begint waarschijnlijk in de basis, wat ten koste gaat van Chris Kum.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen