Alderweireld knikt Atlético laat langs derdeklasser

18 december 2013, 21:26

In de Copa del Rey hoefde Atletico Madrid woensdagavond ternauwernood niet met het schaamrood op de kaken van het veld te stappen. In het eigen Vicente Calderon werd in de blessuretijd, door een rake kopbal van Toby Alderweireld, met 2-1 gewonnen van derdeklasser UE Sant Andreu. Aangezien de ploeg van coach Diego Simeone de heenwedstrijd met 0-4 won, gaat het gemakkelijk door naar de achtste finales van de Spaanse beker. Ook Real Sociedad en Real Betis plaatsten zich.

Met een 0-4 zege op zak wist het B-elftal (inclusief Toby Alderweireld) van Atlético op voorhand dat plaatsing voor de volgende ronde niet in de problemen zou komen tegen Sant Andreu. Dat Atlético het aan haar stand verplicht was om te winnen van Sant Andreu, kwam niet tot uitdrukking in de wedstrijd. De bezoekers kwamen na een kwartier zelfs verrassend op voorsprong.

De Madrilenen gingen op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er via Héctor Hernández, nadat Adrián een strafschop miste namens de thuisploeg. De derdeklasser leek lang voor een bekerstunt te zorgen, door op bezoek bij Atlético niet te verliezen, maar oud-Ajacied Alderweireld wist de wedstrijd in de laatste minuut van de blessuretijd met zijn hoofd te beslissen: 2-1.

Real Sociedad gaf het 1-1 gelijkspel tegen Algeciras een goed gevolg, door met 4-0 te winnen op Anoeta. Real Betis hield het spannend, maar een 2-2 gelijkspel tegen Lleida Esportiu was voor de hekkensluiter van de Primera División nipt genoeg om door te gaan naar de achtste finales van de Copa del Rey.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen