Raja Casablanca knap naar finale WK voor clubs

18 december 2013, 22:29

Raja Casablanca, de kampioen van Marokko, heeft zich woensdagavond verrassend geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. In de halve finale won de Marokkaanse ploeg, die werd toegelaten met een wildcard, met 3-1 van het Braziliaanse Atlético Mineiro. In de finale (aanstaande zaterdag) zal de ploeg uit Casablanca het opnemen tegen Bayern München.

De Marokkaanse kampioen, die in de kwartfinale met 2-1 te sterk was voor het Mexicaanse Monterrey FC, stijgt op het WK voor clubs boven zichzelf uit. Nadat Raja Casablanca de eerste helft zonder schade wist door te komen, kwam het na vijftig minuten spelen op voorsprong door Mouhcine Iajour. Ronaldinho, de vedette van Atlético Mineiro, bracht de stand na ruim een uur spelen in evenwicht.

Maar Atlético Mineiro, dat evenals Bayern München pas in de halve finale instroomde, moest uiteindelijk toch het onderspit delven tegen de Marokkaanse kampioen. Mouhcine Moutouali verzilverde vijf minuten voor het einde van de wedstrijd een strafschop, alvorens Vianney Mabide de wedstrijd definitief in het slot wist te gooien: 3-1. Zodoende is Raja Casablanca de verrassende tegenstander van Bayern in de finale.