KNVB presenteert kalender voor volgend seizoen

19 december 2013, 17:09   Bijgewerkt: 19 december 2013, 17:27

De KNVB heeft donderdag de speeldagenkalender voor het seizoen 2014/15 gepresenteerd. De voetbalbond heeft deze kalender ingekleurd op basis van de agenda van de UEFA en heeft hierbij het accent willen leggen op de sportieve kant van de kalender. De speeldagenkalender is tot stand gekomen in overleg met vertegenwoordigers van clubs, gemeenten en politie.

Er is een aantal verschillen aan te wijzen in de speeldagenkalender voor volgend seizoen, in vergelijking met het huidige seizoen. Zo zal het seizoen een week eerder worden begonnen. De strijd om de Johan Cruijff Schaal zal op 3 augustus in Amsterdam plaatsvinden en op 8 augustus zal de Eredivisie worden afgetrapt.

Ook in de aanvangstijden van wedstrijden bevinden zich enige noemenswaardige verschillen ten opzichte van het huidige seizoen. Zo zal de zaterdagwedstrijd die om 18.45 uur start vanaf volgend seizoen een kwartier eerder (18.30 uur) worden afgetrapt. Voor de zondagwedstrijd van 16.30 uur geldt dat deze juist een kwartier later wordt aangevangen, om 16.45 uur.

Tenslotte zal er geen Jupiler League-voetbal plaatsvinden tijdens de interlandperiodes, wat inherent is aan het feit dat er in de Jupiler League meer gevoetbald zal worden op maandagavond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen