Van Basten: "Voorin moet het absoluut efficiënter"

Ger
20 december 2013, 17:36

SC Heerenveen gaat zaterdag opnieuw op bezoek bij AZ. De Friese formatie werd woensdag in Alkmaar nog na strafschoppen uitgeschakeld in het bekertoernooi. In het komende competitieduel wil trainer Marco van Basten dat zijn ploeg beter met de kansen omgaat.

"We moeten voorin absoluut efficiënter spelen, willen we als winnaar van het veld kunnen stappen", aldus de oud-international op de website van Heerenveen. "We scoren woensdag uit een vrije trap en een strafschop, maar hebben een paar keer drie tegen drie of zelfs vier tegen drie gestaan. Met die momenten zijn we slordig omgegaan door geen kansen te realiseren."

Met een vijfde plaats heeft Heerenveen momenteel een fraaie klassering te pakken. Van Basten rekent zich echter nog niet rijk: "Afgelopen weekend pakte goed uit voor ons, maar het gat tussen de nummer vijf en elf bedraagt slechts vijf punten. Het kan na dit weekend zo weer anders zijn, we moeten niet te snel tevreden zijn."

Van Basten heeft in Alkmaar geen geheel fitte selectie tot zijn beschikking. Joey van den Berg (voetblessure) en Kenneth Otigba (geschorst) kunnen niet in actie komen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen