Van Marwijk in gevarenzone; Dortmund kwakkelt

21 december 2013, 17:25   Bijgewerkt: 21 december 2013, 17:32

Borussia Dortmund blijft maar kwakkelen in de Bundesliga. De ploeg leed zaterdag in eigen huis een nederlaag tegen het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay. Van de laatste zes competitiewedstrijden wist Dortmund er slechts één te winnen.

De mannen van Klopp begonnen nog wel goed aan de wedstrijd en kwamen al na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Marco Reus. De bezoekers uit Berlijn bleken niet onder de indruk van de achterstand en kwamen steeds beter in hun spel. Nog voor rust leidde dat tot de ommekeer. Ramos en Allagui zorgden voor de 2-1 ruststand. De huidige nummer drie van de Duitsland wist in de tweede helft de Hertha BSC-defensie niet meer te slechten, waardoor de ruststand uiteindelijk ook de eindstand werd in het Signal Iduna Park. 

Bert van Marwijk heeft het lek nog niet weten te dichten bij Hamburger SV. De Nederlandse oefenmeester ging zaterdag met zijn ploeg in eigen huis onderuit tegen FSV Mainz: 2-3. Aanvoerder Rafael van der Vaart leek een punt uit het vuur te slepen voor Die Rothosen door in de 79e minuut de 2-2 te maken, maar Mainz-aanvaller Shinji Okazaki kroonde zich in de slotseconde tot matchwinner door zijn tweede van de middag te maken.

Doordat hekkensluiter Eintracht Braunschweig zaterdag wist te winnen van Hoffenheim (1-0) en nummer 16 SC Freiburg met 2-1 te sterk was voor Hannover 96 komt de degradatiestreep nu wel akelig dichtbij voor Van Marwijk.

HSV zakt door de zege knappe zege van Werder Bremen op nummer twee Bayer Leverkusen (1-0) naar de 14e plek, en koestert nog maar een voorsprong van vijf punten op de nieuwe hekkensluiter: 1. FC Nürnberg. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek heeft wel nog een wedstrijd tegoed. Later op de dag neemt Nürnberg het in eigen huis op tegen FC Schalke 04.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen