Napoli morst dure punten, Udinese klopt Livorno

21 december 2013, 22:47

Napoli dreigt verder achterop te raken in de strijd om de Scudetto. De formatie van coach Rafael Benitez bleef zaterdag op Sardinië steken op een 1-1 gelijkspel bij Cagliari, waardoor concurrenten Juventus en AS Roma zondag de kans krijgen om verder uit te lopen.

Cagliari ging gedurfd van start. Het zette Napoli vroeg onder druk en dat betaalde zich al na negen minuten spelen uit. Juventus-target Radja Nainggolan stond met een mooie pass vanaf het middenveld aan de basis van de openingstreffer. De Belgische sterkhouder bediende Davide Astori, die Napoli-verdediger Christian Maggio aftroefde in een duel en vervolgens Nene in stelling bracht. Die faalde niet (1-0).

Tien minuten later kwam Napoli op gelijke hoogte. Gonzalo Higuain benutte een strafschop, toegekend na vasthouden van Astori jegens Goran Pandev. Daarmee was de eindstand al bepaald. Invaller Dries Mertens had in de slotfase nog wel de 1-2 voor Napoli op de schoen, maar de oud-PSV'er schoof het speeltuig net voorlangs.

Napoli staat derde in de Serie A met 36 punten, op respectievelijk zeven en twee punten van koploper Juventus en nummer twee AS Roma. Die teams komen zondag nog in actie. Juventus gaat op visite bij Atalanta, AS Roma krijgt bezoek van Catania.

Udinese pakte eerder op de avond drie belangrijke punten, door met 1-2 te winnen bij Livorno. Nicolas Lopez zette Udinese al in de elfde minuut op voorsprong. Hij troefde Livorno-verdediger Emerson af in een duel, waarbij laatstgenoemde een vrije trap leek te verwachten. De thuisploeg ging daarna beter spelen en kwam na ruim een half uur verdiend op gelijke hoogte, door toedoen van Luca Siligardi. Die kapte Maurizio Domizzi uit, waarna hij doel trof.

Thomas Heurtaux bezorgde Udinese na rust alsnog de drie punten. De Franse verdediger tikte in de 65ste minuut binnen in de rebound, nadat ploeggenoot Danilo bij een hoekschop op keeper Francesco Bardi was gestuit. Daarna maakte Livorno zelden aanspraak op de gelijkmaker.

Bij winst zou Livorno, dat net onder de rode streep staat in de Serie A, Udinese tot één punt genaderd zijn. Nu bedraagt het verschil zeven punten, in het voordeel van de equipe uit Friuli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen