Bayern zonder problemen naar derde wereldtitel

21 december 2013, 22:32   Bijgewerkt: 21 december 2013, 23:30

Na de landstitel, beker, Champions League en Europese Supercup heeft Bayern München ook de Wereldbeker in de wacht gesleept. De ploeg van coach Pep Guardiola had zaterdag in de finale van het WK voor clubs geen problemen met de verrassende gastheer Raja Casablanca: 2-0.

Binnen 22 minuten was de eindstand al bereikt, door doelpunten van Dante en Thiago Alcantara. Eerstgenoemde opende in de zevende minuut de score. Jérome Boateng zette, na een slim genomen corner, zijn Braziliaanse collega-verdediger met een kopbal vanaf de rand van het strafschopgebied vrij voor het Marokkaanse doel. Dante faalde niet (1-0).

Thiago Alcantara verdubbelde een kwartier later de voorsprong. De Spanjaard haalde vanaf zestien meter doeltreffend uit na een voorzet van David Alaba. Daarna nam Bayern gas terug, waardoor er weinig meer te genieten viel in Marrakech. Wel waren de Duitsers na rust nog dicht bij de 3-0, maar Xherdan Shaqiri raakte in kansrijke positie de lat. Aan de andere kant lieten Mouhcine Iajour en invaller Vianney Mabide mooie kansen op een eretreffer onbenut.

Bayern, waar Arjen Robben ontbrak vanwege een blessure, won de Wereldbeker ook al in 1976 en 2001. Voor Raja Casablanca was het de eerste keer dat het zover kwam op de mondiale titelstrijd. De drievoudig kampioen van Afrika was toegelaten met een wildcard, als beste club van gastland Marokko. Raja Casablanca baarde opzien met overwinningen op Auckland City, Monterrey en Atlético Mineiro, maar Bayern bleek te hoog gegrepen.