Eigen goal Hooiveld helpt Spurs, Everton blijft verrassen

Ger
22 december 2013, 19:00

Tottenham Hotspur heeft de eerste competitiewedstrijd na het vertrek van André Villas-Boas in winst omgezet. De Londense formatie bleef op bezoek bij Southampton aan de goede kant van de score: 2-3.

Emmanuel Adebayor was met twee doelpunten van grote waarde voor Tottenham. Jos Hooiveld hielp de bezoekers ook onbedoeld aan een treffer. De Nederlandse verdediger passeerde zijn eigen doelman. Voor Southampton scoorden Adam Lallana en Rickie Lambert. Bij Tottenham maakte oud-Ajacied Christian Eriksen zijn rentree na een enkelblessure. Ook Moussa Dembélé (oud-AZ) en Nacer Chadli (oud-FC Twente) verschenen binnen de lijnen.

Tim Sherwood zat bij Tottenham als interim-trainer op de bank. Volgens Engelse media is Oranje-bondscoach Louis van Gaal in beeld als nieuwe hoofdverantwoordelijke.

Everton blijft ondertussen keurig meedraaien in de top van de Engelse Premier League. De equipe van coach Roberto Martínez zegevierde op bezoek bij Swansea City met 1-2. Ross Barkley kroonde zich zes minuten voor tijd tot matchwinner. De jongeling liet keeper Gerhard Tremmel, de vervanger van de geblesseerde Michel Vorm, kansloos met een vrije trap.

Seamus Coleman had Everton in de 66ste minuut voor de eerste keer op voorsprong gezet, Swansea City kwam vier minuten later langszij door een eigen goal van Bryan Oviedo. Bij de thuisclub hadden Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli een basisplaats, John Heitinga bleef op de bank bij de bezoekers.

Everton staat met 34 punten keurig op de vierde plaats. Stadgenoot Liverpool gaat met 36 punten aan de leiding. Manchester City en Arsenal volgen met 35 punten op een gedeelde tweede plaats. Arsenal krijgt maandag nog bezoek van Chelsea, met 33 punten de nummer vijf van het klassement.