Juventus en Roma winnen en lopen uit op Napoli

22 december 2013, 17:27

In de Italiaanse Serie A wisten Juventus en AS Roma zondagmiddag uit te lopen op Napoli, dat op Sardinië met 1-1 gelijkspeelde tegen Cagliari. Regerend kampioen Juventus staat op 46 punten, Roma achtervolgt op vijf punten en de achterstand van Napoli lijkt met tien punten onoverbrugbaar. Fiorentina nadert de Napolitanen tot op drie punten, na een 0-1 zege bij promovendus Sassuolo.

Juventus was buitenshuis met 1-4 te sterk voor Atalanta Bergamo. De ploeg van coach Antionio Conte kwam al snel op voorsprong via Carlos Tevez. Maxi Moralez bracht de thuisploeg na een kwartier spelen op gelijke hoogte. Dit leek de burger uit Bergamo moed te geven, maar Juventus wist in het tweede bedrijf gemakkelijk uit te lopen naar een ruime zege. Paul Pogba, Fernando Llorente en Arturo Vidal zorgden voor een 1-4 eindstand.

Roma, dat startte met de van een blessure teruggekeerde Francesco Totti, maar zonder Kevin Strootman, veegde in het eigen Stadio Olimpico de vloer aan met hekkensluiter Catania. Verdediger Mehdia Benatia knikte de Romeinen op voorsprong, alvorens Mattia Destro, Benatia (zijn tweede) en Gervinho de bezoekers nog meer pijn zouden doen.

Giuseppe Rossi was wederom goud waard voor Fiorentina, door zich vlak voor tijd tot matchwinner te kronen tegen Sassuolo: 1-0. SS Lazio ging pijnlijk met 4-1 onderuit bij het verrassende Hellas Verona, dat knap vijfde staat in de Serie A.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen