Cocu: "Benieuwd wat het nieuwe jaar gaat brengen"

22 december 2013, 20:43

PSV boekte zondag zijn tweede opeenvolgende zege in de Eredivisie. ADO Den Haag, dat door een rode kaart van doelman Gino Coutinho bijna een uur met tien man speelde, werd in het Philips Stadion met 2-0 verslagen. Coach Phillip Cocu koesterde na afloop de drie punten.

"In deze fase van het seizoen is de winst voor ons het belangrijkste", zei Cocu tegen PSV.nl, doelend op de teleurstellende resultaten van de afgelopen maanden. "Het is een bewogen jaar geweest. Ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar gaat brengen."

Cocu vond PSV uitstekend beginnen tegen ADO. "We hebben vroeg druk gezet en het initiatief genomen om op die manier snel tot scoren te komen. Vorige week waren we uiterst efficiënt (1-5 winst bij FC Utrecht, red.), vandaag helaas niet", aldus Cocu. Toch werd het na ruim een half uur 1-0, door een benutte penalty van Jürgen Locadia. Daaraan vooraf ging de rode kaart van Coutinho.

"Direct na de rake strafschop zijn we op zoek gegaan naar de 2-0, die er vervolgens ook vrij snel kwam", vervolgde Cocu, doelend op de tweede goal van Locadia. "Na rust wisten we dat we een zeer defensief ADO konden verwachten. Helaas waren we niet bij machte om hen kapot te spelen. Dat lag deels aan het veld, maar ook aan de organisatie van ADO. Richting het einde van de wedstrijd zijn we wat meer op het resultaat gaan spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen