Utrecht laat Takagi ploeggenoot Jong-a-Pin worden

22 december 2013, 21:14

Yoshiaki Takagi keert in de winterstop terug naar zijn geboorteland Japan. FC Utrecht laat zondag via de officiële kanalen weten dat het de 21-jarige middenvelder heeft verkocht aan Shimizu S-Pulse. Takagi moet nog wel medisch gekeurd worden.

Takagi is bezig aan zijn derde seizoen bij FC Utrecht. De Aziaat werd medio 2011 overgenomen van Tokyo Verdy. Met deze transfer wil de club uit de Domstad spelers uit de eigen jeugdopleiding nog meer mogelijkheden bieden. "Een jongen van buitenaf moet substantieel beter zijn dan een speler uit de eigen opleiding, zo zijn wij van mening", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. "De voorsprong die Yoshiaki had ten opzichte van jongens uit de opleiding die op zijn positie spelen, is geslonken. Dus in sportief opzicht is het geen onlogische keuze om hem te laten gaan. Het bod dat Shimizu S-Pulse ons deed, was daarnaast erg interessant."

Takagi kijkt terug op een mooie periode in De Galgenwaard. "Ik was pas 18 jaar toen ik naar Nederland kwam en heb wel wat moeilijke periodes gehad. Maar, dankzij de staf van FC Utrecht, mijn teamgenoten en de supporters heb ik een enorm leuke tijd beleefd in Utrecht. Ik beschouw de tweeënhalf jaar in Nederland als een schat in mijn leven en wil iedereen bedanken die mij gesteund heeft. Dankzij de supporters van FC Utrecht heet ik in Nederland voor altijd Sjakie en daar ben ik trots op", aldus Takagi, die in 34 Eredivisieduels één keer tot scoren kwam.

Bij Shimizu S-Pulse gaat Takagi samenspelen met zijn broer Toshiyuki en de Nederlandse verdediger Calvin Jong-a-Pin.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen