Hakje Palacio beslist matige Derby della Madonnina

22 december 2013, 22:43   Bijgewerkt: 22 december 2013, 23:15

Internazionale heeft zondag in een tegenvallende Derby della Madonnina nipt gewonnen van AC Milan. De ploeg van coach Walter Mazzarri had lang het mindere van het spel, maar een fraai hakje van Rodrigo Palacio vlak voor tijd bleek beslissend: 1-0.

Er stond nogal wat druk op de ketel bij Internazionale en AC Milan. Beide teams zijn tegenvallend begonnen aan het nieuwe seizoen, waardoor verliezen eigenlijk geen optie was. Inter zou in dat geval immers even afhaken in de strijd om de Champions League-plaatsen, terwijl Milan bij een nederlaag zelfs een Europa League-ticket uit het zicht zou zien raken.

De druk werkte negatief door in het spel van beide ploegen. Mazzarri liet Napoli in de afgelopen seizoenen toch aantrekkelijk voetbal spelen, maar dat lukt hem bij Inter nog niet bepaald. Tegen Milan bakten i Nerazzurri er aanvankelijk vrij weinig van. Het was Milan dat voor rust het meeste initiatief toonde en dat ook in de score had moeten uitdrukken.

Wel had Inter in de eerste helft wellicht recht op een strafschop, maar scheidsrechter Mazzoleni zag niets in een tackle van Kevin Constant op Palacio. Na de pauze vroeg ook Milan om een strafschop, vanwege een vermeende handsbal van Yuto Nagatomo. Ook de 'bezoekers' kregen niets. Zij hadden in het tweede bedrijf wel opnieuw de grootste aanvallende intenties, maar een doelpunt leverde dat niet op. Pas in het laatste kwartier beet Inter wat meer van zich af en vijf minuten voor tijd bekroonde Palacio dat wel met een treffer. De Argentijn, die even daarvoor nog een grote kans onbenut had gelaten, was trefzeker met een hakje.

Het duel werd overigens ontsierd door een aantal stevige tackles. Zo ging Sulley Ali Muntari voor de pauze hard door op de enkel van Jonathan, terwijl Nigel de Jong na rust geel kreeg voor een forse overtreding op Mateo Kovacic. De Oranje-international had een basisplaats bij i Rossoneri, Urby Emanuelson viel direct na de doelwissel in. In blessuretijd kreeg Muntari alsnog rood na een opstootje.