Gündogan sluit kalenderjaar toch blessurevrij af

24 december 2013, 10:17

Ondanks de mindere resultaten van de laatste weken kan Borussia Dortmund weer een beetje lachen. Sterkhouder Ilkay Gündogan is sneller dan verwacht hersteld van zijn slepende blessure en kan, als een terugslag uitblijft, de volledige voorbereiding op de tweede helft van het seizoen meedraaien.

Een rugblessure hield Gündogan vrijwel de complete eerste seizoenshelft aan de kant, maar hij is weer fit. Afgelopen vrijdag, tijdens een besloten training in aanloop naar de wedstrijd tegen Hertha BSC, maakte hij zijn rentree op het trainingsveld. "Ik ben heel blij dat ik na deze lange en zware periode weer kan trainen. Hopelijk zet het herstel tijdens de vakantie door, zodat ik er na de winterstop weer vol tegenaan kan", zegt hij in Bild.

Het laatste optreden van Gündogan dateert van 14 augustus, met de nationale ploeg van Duitsland. Zijn rugklachten hielden de middenvelder, een belangrijke pion in het elftal van Dortmund, daarna enkele weken in bed. Door zijn aanhoudende klachten kreeg hij zelfs te maken met verlammingsverschijnselen.

Normaal gesproken is Gündogan een zekerheidje in de Duitse selectie voor het komende WK.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen