Kuyt en Fenerbahçe sluiten jaar uitstekend af

29 december 2013, 20:06

Dirk Kuyt gaat het nieuwe jaar in, in de wetenschap dat de eerste landstitel uit zijn carrière lonkt. Met Fenerbahçe won de Nederlandse aanvaller zondag de laatste competitiewedstrijd van 2013. De ploeg uit Istanbul was thuis met 5-1 te sterk voor laagvlieger Kayserispor.

Dat de score zo hoog uit zou vallen, was gezien het eerste uur van de wedstrijd een verrassing. Kayserispor hield aanvankelijk prima stand, ook nadat de thuisploeg vlak na rust op 1-0 kwam. Bobo maakte gelijk, maar na het tweede doelpunt van Fenerbahçe brak het verzet van de bezoekers. Deze tweede treffer werd gemaakt door Moussa Sow, op aangeven van Kuyt. Binnen een kwartier tilden Mehmet Topal, Emmanuel Emenike en Caner Erkin de score vervolgens naar 5-1. Bij Fenerbahçe speelde Kuyt de hele wedstrijd, bij Kayserispor had een andere oud-Feyenoorder, Diego Biseswar, een basisplaats. Hij werd tien minuten voor tijd gewisseld.

Halverwege de competitie heeft Fenerbahçe acht punten voorsprong op nummer twee Galatasaray.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!