Mourinho: "Acrobatische zwembadduik van Suarez"

29 december 2013, 22:06

Chelsea-manager José Mourinho beklaagde zich na de topper tegen Liverpool openlijk over het gedrag van Luis Suarez. De aanvaller van Liverpool claimde twee keer een strafschop en hoewel de Uruguayaan in zeker één geval wel degelijk recht van spreken leek te hebben, denkt Mourinho daar anders over.

De Portugees maakte zich vooral boos om de 'duik' van Suarez een kwartier voor tijd, na een merkwaardige botsing met Samuel Eto'o. "Ik geniet altijd van iemand als Suarez, hij is een geweldige speler", zegt Mourinho op de website van Chelsea. "Maar ik heb het gevoel dat ik op moet komen voor één van de kernwaarden van de sport. We houden niet van fopduiken, daar moet tegen opgetreden worden. Bijvoorbeeld met een gele kaart. Suarez verloor het duel van Azpilicueta, liep het strafschopgebied uit en maakte toen een acrobatische zwembadduik. Hij wist dat de fanatieke fans van Liverpool daarop zouden reageren en hoopte een strafschop te versieren. Scheidsrechter Howard Webb stond op tien meter en maakte maar één fout, hij had namelijk Suarez een gele kaart moeten geven."

Hoewel Liverpool twee keer recht meende te hebben op een strafschop, ziet Mourinho de zaak compleet anders. "Er had maar één penalty gegeven kunnen worden, namelijk voor ons na een overtreding op Hazard."

Chelsea won de topper tegen Liverpool met 2-1. Samuel Eto'o maakte al voor rust de winnende goal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen