Coach Reja staat al op trainingsveld bij Lazio

30 december 2014, 20:51

De dagen van coach Vladimir Petkovic (foto) bij Lazio lijken geteld. Officieel is de 50-jarige Bosniër nog niet ontslagen bij i Biancocelesti, maar Edy Reja nam maandag al de honneurs waar bij de eerste training na de winterstop.

Lazio-eigenaar Claudio Lotito is niet blij met de actie van Petkovic om een contract te tekenen bij de Zwitserse voetbalbond, om bondscoach te worden van het Alpenland. De verbintenis gaat weliswaar pas ná het seizoen in, per 1 juli 2014, maar toch heeft Petkovic zich de woede van Lotito op de hals gehaald. De oefenmeester zou namelijk hebben gelogen over zijn contact met Zwitserland. Daarom heeft Lotito hem schriftelijk om opheldering gevraagd. Petkovic heeft vijf dagen de tijd om te reageren.

De kans is echter klein dat Petkovic nog terugkeert bij Lazio, want ook de resultaten zijn niet om over naar huis te schrijven. De Romeinen staan op een teleurstellende tiende plek in de Serie A. Wel leidde Petkovic Lazio vorig seizoen naar de winst van de Coppa Italia. Hij was in de zomer van 2012 de opvolger van Reja. De 68-jarige Italiaan keert waarschijnlijk dus spoedig officieel terug in het Stadio Olimpico. De verwachting is dat hij een contract tot het einde van het seizoen tekent. In de zomer neemt FC Basel-trainer Murat Yakin dan het stokje over.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen