PSV maakt komst Schalk en Boljevic officieel

3 januari 2014 – De komst van jeugdinternational Alex Schalk naar PSV is rond. De aanvaller kreeg vrijdag uit handen van technisch directeur Marcel Brands zijn eerste PSV-shirt uitgereikt. Hij wordt voor een half seizoen gehuurd van NAC Breda en zal in Eindhoven gaan spelen in het beloftenteam, dat uitkomt in de Jupiler League.

"Hij is een versterking voor Jong PSV voor de spitspositie", zegt Brands op PSV.nl over de komst van de aanvaller. "Alex zat op een beetje op een zijspoor bij NAC Breda en wil zich graag in de kijker spelen bij PSV."

De 21-jarige Schalk keert in de zomer in principe terug naar NAC, waar zijn contract nog één jaar doorloopt. "Alex weet hoe we over hem denken en we geloven nog steeds dat hij van toegevoegde waarde is voor onze selectie. We rekenen erop dat hij op deze manier de kans krijgt om op hoog niveau veel speelminuten te maken en ervaring op te doen", liet technisch directeur Jeffrey van As van NAC donderdag al weten op de clubsite.

PSV maakte ook de komst van Aleksandar Boljevi? officieel. De 18-jarige aanvaller uit Montenegro wordt voor een half seizoen gehuurd van FK Zeta Golubovci, een ploeg uit zijn vaderland. "Boljevi? is een talentvolle jongen die we in Europees verband tegen FK Zeta al hadden gezien in augustus 2012. Inmiddels is hij A-international en mede door de inzet van de voorzitter van FK Zeta en agent Igor Gluscevic hebben we hem naar Eindhoven kunnen halen", zegt Brands. PSV heeft de optie om Boljevic in de zomer definitief over te nemen.

Eredivisie

gerelateerd