Southampton-spits geschorst voor gedrag langs zijlijn

3 januari 2014, 18:16

Pablo Daniel Osvaldo, aanvaller en recordtransfer van Southampton, moet drie wedstrijden toekijken vanwege een schorsing. Een onafhankelijke commissie van de Engelse voetbalbond FA heeft dit besloten, naar aanleiding van het wangedrag van de aanvaller langs de zijlijn tijdens de wedstrijd tegen Newcastle United. Osvaldo heeft daarnaast een geldboete van bijna vijftig duizend euro opgelegd gekregen.

Op 14 december liet Osvaldo zich gaan, tijdens de uitwedstrijd tegen Newcastle (1-1). De aanvaller was al gewisseld, maar reageerde furieus op een smerige tackle in de blessuretijd. Het bracht een flink opstootje te weg, waarbij diverse betrokkenen naar de tribune werden verwezen. De commissie van de FA beschouwt het gedrag als gewelddadig, waardoor Osvaldo dus een behoorlijke schorsing aan de broek heeft hangen.

De Italiaanse aanvaller van Southampton zal het FA Cup-treffen met Burnley missen, alsook de Premier League-wedstrijden tegen West Bromwich Albion en Sunderland. Osvaldo zal weer beschikbaar zijn als Southampton de degens kruist met Arsenal, op 28 januari.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen