Monaco en Marseille ternauwernood naar laatste zestien

5 januari 2014, 23:26   Bijgewerkt: 5 januari 2014, 23:33

AS Monaco sloot het jaar 2013 zeer teleurstellend af, met een thuisnederlaag tegen Valenciennes (1-2). In de Coupe de France konden de Monegasken zondag ternauwernood een nieuwe blamage voorkomen, toen het op bezoek ging bij Vannes Olympique Club, dat uitkomt in de Championnat National. De ploeg van coach Claudio Ranieri won laat met 2-3, waardoor het zich wist te scharen bij de laatste zestien in de Franse beker. Ook Olympique Marseille ging nipt door, na verlenging.

Hoe groot het klasseverschil tussen Vannes en Monaco op papier ook is, tijdens de wedstrijd kwam dit absoluut niet tot uitdrukking. De thuisploeg kwam zelfs brutaal aan de leiding binnen twee minuten. De aftrap hierna was amper genomen of vedette Radamel Falcao had de stand alweer in evenwicht gebracht. In plaats van dat Monaco door kon drukken, kwam Vannes weer op voorsprong. De Monegasken kwam voor de theepauze nog wel weer gelijk: 2-2.

In het tweede bedrijf werd het Monaco behoorlijk lastig gemaakt, maar een late treffer van Yannick Ferreira Carrasco zorgde ervoor dat de nummer twee van de Ligue 1 zou ontsnappen. Monaco ontsnapte en zal aanstaande vrijdag anders voor de dag moeten komen, als het op bezoek gaat bij Montpellier.

Bij Marseille zullen ze blij zijn dat ze André-Pierre Gignac in de gelederen hebben. Na negentig minuten voetballen waren l'OM en Stade de Reims niet tot scoren gekomen, maar de aanvaller zorgde er eigenhandig, met twee treffers, voor dat de thuisploeg zich wist te scharen onder de laatste zestien in de beker.

Tenslotte kwam ook Girondins Bordeaux met de schrik vrij, door in de slotfase met 1-2 te winnen bij het nietige Raon-l'Étape.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen