Jubilaris Kaká goudhaantje Milan, ook Toni op dreef

6 januari 2014, 16:56   Bijgewerkt: 6 januari 2014, 17:16

Na drie wedstrijden waarin in totaal slechts twee punten behaald werden, heeft AC Milan eindelijk weer eens een overwinning geboekt in de Serie A. Kaká, de oude meester van Milan, nam zijn ploeg tegen Atalanta bij de hand. Met twee doelpunten had de Braziliaan een belangrijk aandeel in de 3-0 overwinning.

Kaká was niet alleen het middelpunt van de feestvreugde omdat hij twee keer scoorde, maar vooral ook omdat hij een fraaie mijlpaal bereikte. Zijn eerste doelpunt tegen Atalanta betekende voor de inmiddels 31-jarige middenvelder zijn honderdste in dienst van AC Milan, een jubileum dat hij op gepaste wijze vierde. Kaká toonde, na zijn doelpunt, een Milan-shirt met op de achterkant zijn naam en het rugnummer honderd.

Op doelpunt nummer 101, waarvoor hij géén speciaal shirt meegenomen had, hoefde Kaká niet lang te wachten. Twintig minuten na rust was de Braziliaan opnieuw trefzeker. Hij zorgde hiermee voor de beslissing in de wedstrijd, teamgenoot Bryan Cristante bepaalde enkele minuten later de eindstand op 3-0. Bij Milan stonden Urby Emanuelson en Nigel de Jong in de basis. Beide Nederlanders maakten de negentig minuten vol. Emanuelson zorgde na een lange rush voor de assist bij de openings- en jubileumtreffer van Kaká.

Bovenin de Serie A blijft Hellas Verona uitstekend meedoen. Ook hier bleek een oude meester, Luca Toni, goud waard. De spits maakte in de uitwedstrijd tegen Udinese al voor rust twee doelpunt. De 0-1 tikte hij van dichtbij binnen, bij de tweede treffer ontsnapte hij aan de buitenspelval en wist hij de bal met zijn teen achter Udinese-keeper Zeljko Brkic te frommelen. Hellas is Inter door deze zege voorbij en staat nu op de vijfde plaats.

Opvallend was maandag verder de overwinning van Catania op Bologna. De hekkensluiter won thuis met 2-0 en komt daardoor in punten gelijk met Livorno, de nummer negentien van de ranglijst. Gonzalo Bergessio en Francesco Lodi scoorden voor de ploeg uit Sicilië, die tot vandaag pas twee competitieduels gewonnen had.