Mertesacker: "Logisch dat Arsenal Duitsers wil halen"

7 januari 2014, 15:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Door de Champions League-finale van vorig seizoen tussen Bayern München en Borussia Dortmund is er meer respect voor Duitse voetballers ontstaan, stelt Per Mertesacker. De verdediger merkt dat zelf bij zijn Engelse werkgever Arsenal, waar de Duitse enclave nog altijd groeiende is.

De 29-jarige Mertesacker zag afgelopen zomer door de komst van Mesut Özil het aantal landgenoten bij de club weer toenemen. Lukas Podolski was al aan boord, terwijl ook Serge Gnabry en Thomas Eisfeld op de deur kloppen bij The Gunners. "We hebben een goede generatie op het moment", zegt Mertesacker op de website van Arsenal.

"Iedereen praat over Duitsland door de CL-finale van vorig seizoen. De mensen zijn zich meer bewust van het niveau van de Bundesliga. Het is logisch dat Arsenal jonge Duitse spelers wil halen", aldus Mertesacker, die bezig is aan zijn derde seizoen in Londen.

De international denkt niet dat de Britse inslag verdwijnt bij Arsenal. "Duitse spelers worden op dit moment gerespecteerd en wij hebben respect voor de club en ook voor dit land. Arsenal heeft buitenlandse invloeden, maar er zal altijd een Britse kern blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen