Bojan: "Het maximale uit mijn periode bij Ajax halen"

7 januari 2014, 18:24

In zijn eerste half jaar bij Ajax liet hij af en toe goede dingen zien, maar door blessures stond hij ook regelmatig aan de kant. Na de winterstop wil Bojan Krkic zijn periode bij de Amsterdamse club, die hem voor één jaar huurt van FC Barcelona, bekronen. Met goed spel, maar ook met één of meerdere prijzen.

"Ik wil vooral belangrijk zijn voor het team. Met doelpunten, maar net zo goed met assists. Ik wil het maximale uit mijn periode bij Ajax halen. Ik hoop daarom zoveel mogelijk te spelen na de winterstop", zegt Krkic op de site van Ajax. Hij hoopt in de voetsporen te treden van landgenoot Isaac Cuenca, die als huurling van FC Barcelona met Ajax een landstitel meemaakte. "Elke keer als ik Isaac spreek, gaat het wel even over Ajax. Hij heeft hier echt een fantastische tijd gehad. Het is mooi voor hem dat hij met Ajax kampioen is geworden. Dat wil ik uiteraard ook. Toch draait het niet alleen om de landstitel. Vergeet niet dat we nog op drie fronten actief zijn. Ook in de beker en in de UEFA Europa League maken we kans op een prijs. Daar moeten we als team vol voor gaan. We willen zo lang mogelijk op alle fronten blijven meedoen. Hopelijk kunnen we dat dan straks in mei verzilveren."

Krkic hoopt na de winterstop belangrijk te kunnen zijn voor Ajax, op welke positie maakt hem weinig uit. De jonge Spanjaard kan centraal in de aanval uit de voeten, maar ook aan de zijkanten. "Ik heb mijn hele leven al op meerdere posities voorin gespeeld. Vaak centraal, maar ook op de vleugel. Als ik bij Ajax vanaf de rechterkant speel, geeft de trainer me vrijheid om ook zo nu en dan naar binnen te trekken. Op die manier kan ik dan ook mijn kwaliteiten in de spits laten zien. Frank de Boer weet dat ik op verschillende plekken inzetbaar ben, dus het is uiteindelijk aan hem om te bepalen waar ik speel. Vervolgens geef ik dan alles wat ik in me heb."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen