Hodgson: "Klap voor Theo, Arsenal en Engeland"

7 januari 2014, 20:42

Een half jaar voor de start van het toernooi weet bondscoach Roy Hodgson van Engeland al dat hij tijdens het komende wereldkampioenschap één van zijn belangrijkste wapens moet missen. Arsenal-aanvaller Theo Walcott heeft zijn kruisband gescheurd en is niet op tijd hersteld voor de mondiale titelstrijd in Brazilië. Hodgson heeft Walcott inmiddels gesproken, laat hij weten op de website van de Engelse voetbalbond.

"Ik heb hem gebeld om mijn teleurstelling over te brengen", zegt Hodgson. "Dit is een grote klap voor hem persoonlijk, Arsenal en de nationale ploeg van Engeland. Het is enorm zonde dat we een speler van zijn kaliber moeten missen op het WK. Theo heeft enorm veel pech en ik wens hem een spoedig herstel toe. In mijn twee jaar als bondscoach heb ik Theo leren kennen als een vechter, dus ik weet zeker dat hij sterker terug komt."

De pas 24-jarige Walcott heeft al 36 interlands achter zijn naam, maar mist nu al voor de tweede keer een WK. Voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika werd de rappe aanvaller gepasseerd door toenmalig bondscoach Fabio Capello. In 2006 was de destijds piepjonge Walcott wel van de partij, maar toen speelde hij geen minuut.

Op het komende WK speelt Engeland in de groepsfase tegen Uruguay, Italië en Costa Rica.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen