Messi keert in stijl terug bij bekerzege Barça

8 januari 2014, 23:52   Bijgewerkt: 9 januari 2014, 10:43

Barcelona heeft goede zaken gedaan in de Copa del Rey. De Catalanen versloegen in het eigen Camp Nou Getafe met 4-0. De grootste vreugde was er echter om Lionel Messi, die zijn rentree maakte in het shirt van Barça en in de slotfase liet zien het voetballen nog niet verleerd te zijn.

De Argentijn, die sinds begin november aan de kant stond met een hamstringblessure, mocht na ruim een uur invallen voor Andres Iniesta en werd met luid gejuich ontvangen door het Barcelona-publiek. De wedstrijd was op dat moment al beslist door twee doelpunten van Cesc Fabregas. In de negende minuut maakte de middenvelder met het hoofd de openingstreffer. Na een uur verdubbelde hij de score vanaf de strafschopstip.

De lijstaanvoerder in de Primera Division had tot de entree van Messi de nodige moeite met de middenmoter uit de voorstad van Madrid. Barça-doelman José Manuel Pinto hield zijn ploeg op de been met enkele fraaie reddingen, terwijl de thuisploeg maar weinig uitgespeelde kansen wist te creëeren. Het inbrengen van Messi gaf Barcelona het benodigde zetje. De ploeg zette in het vervolg aan, kreeg goede kansen en zag de verloren zoon in de slotfase uiteindelijk nog tweemaal scoren. In de 89ste minuut tikte Messi de 3-0 binnen. Niet veel later maakte hij zijn tweede door een mooie rush met een knap schot doeltreffend af te ronden. De return is volgende week.

Tweedeklasser Alcorcon en Real Betis boekten eerder op de avond al minimale thuiszeges (beiden wonnen met 1-0) op respectievelijk Espanyol en Athletic Bilbao in het Spaanse bekertoernooi. De bekerwedstrijd tussen derdeklasser Racing Santander en Almeria eindigde onbeslist: 1-1.