Achenteh verlengt niet en moet stapje terug doen

9 januari 2014, 08:41

Rochdi Achenteh is dit seizoen de vaste linksachter van PEC Zwolle, maar de keuze om zijn aflopende contract niet te verlengen komt de 25-jarige Eindhovenaar duur te staan. De vleugelspeler, die zowel in de achterhoede als op het middenveld inzetbaar is, zal concurrenten Bart van Hintum en Leroy Labylle vanaf heden voor zich moeten dulden in de hiërarchie.

PEC Zwolle wil hiermee een statement maken, aangezien het niet wil dat Achenteh in de zomer voor niets de deur van het Ijsseldeltastadion achter zich dicht gooit. In tegenstelling tot Achenteh hebben Van Hintum en Labylle doorlopende contracten, waardoor zij zullen opschuiven in de pikorde. "Wij zijn als club leidend. Wij willen door", stelt technisch directeur Gerard Nijkamp in De Telegraaf. De interesse van onder meer FC Utrecht en sc Heerenveen in Achenteh ligt ten grondslag aan de ontstane situatie.

"We willen niet wachten op jongens die niet willen verlengen, maar door met jongens die hun toekomst conformeren aan die van PEC Zwolle. Wij vertellen dan altijd alles aan de voorkant. Fair, duidelijk en eerlijk", vervolgt de technisch directeur, die weet dat er ook belangstelling is voor Fred Benson en Darryl Lachman. Laatstgenoemde is volgens Nijkamp onmisbaar voor De Blauwvingers. Overigens versterkte PEC Zwolle zich deze transferperiode met aanvallers Thanasis Karagounis em Danis Mahmudov.

Henk van Ginkel, de zaakwaarnemer van Achtenteh, is niet blij met de constellatie: "Zo zit het blijkbaar in elkaar tegenwoordig. Ik vind dat nooit zo verstandig, maar het is een zaak van Zwolle. Ik ben van mening dat altijd de besten moeten spelen. Zeker is dat Rochdi niet bij Zwolle blijft, met zijn kwaliteiten krijgt hij echt wel een club. Daar zit ik niet over in. We wachten het nu rustig af", stelt de zaakwaarnemer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen