Media lyrisch na rentree: "Het is waar, Messi is terug"

9 januari 2014, 11:11

Een hamstringblessure weerhield FC Barcelona-vedette Lionel Messi er twee maanden van om in actie te komen. Woensdagavond maakte het Argentijnse wonderkind zijn langverwachte rentree en deze wist hij meteen op te luisteren met twee doelpunten. Daags na zijn terugkeer wordt Messi geprezen in de internationale media.

Messi had maar dertig minuten nodig voor zijn twee treffers in het met 4-0 gewonnen Copa del Rey-duel tegen Getafe. De Spaanse krant Mundo Deportivo kopte ''De moordenaar heeft zijn uiterlijk terug", terwijl Sport de lezer de kop zelf gedeeltelijk liet invullen: "The f****** master is back". Daar laat de Catalaanse krant het niet bij: "Hij heeft het beste voor het laatste gedeelte bewaard. Hij scoorde de 4-0 en liet met een fantastische solo zien dat hij in superieure vorm verkeert. Het was kunst. Het is waar, Messi is terug."

Het Argentijnse Olé stond ook uitgebreid stil bij de rentree van Messi: "Hij maakte een doelpunt op karakteristieke wijze: hij ging van 0 naar 100 kilometer per uur in één seconde. Het was een doelpunt van iemand met de uitstraling van een moordenaar". Het Amerikaanse ESPN is ook lyrisch over Messi: "Hij is teruggekomen met een knal. Twee doelpunten in drie minuten: het was schitterend toneel, met prachtige schijnbewegingen."

Na afloop van de wedstrijd was Barça-coach Gerardo Martino ook lyrisch over Messi: "De carrière van Messi als een film. Vandaag was slechts één scene", zegt de keuzeheer van de Catalanen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen