Vitesse huurt Labyad voor anderhalf jaar van Sporting

9 januari 2014, 16:09

Zakaria Labyad zal vanaf de hervatting van de tweede seizoenshelft in het shirt van Vitesse spelen. De twintigjarige middenvelder wordt voor anderhalf jaar gehuurd van Sporting Lissabon. Dit meldt Vitesse donderdagmiddag via haar officiële website.

De aanwinst van Vitesse debuteerde in februari 2010 in het betaalde voetbal. Dit deed hij namens PSV, waar hij in totaal 45 competitiewedstrijden voor speelde. In deze wedstrijden wist Labyad acht maal het net te vinden. De middenvelder verruilde PSV in de zomer van 2012 voor Sporting, waar hij slechts negentien keer binnen de lijnen zou verschijnen.

Technisch directeur Mohammed Allach stelt dat Vitesse zeer blij is met de komst van het jeugdexponent van PSV: "Met Zakaria vergroten wij onze aanvallende mogelijkheden op het middenveld. Het was een proces van de lange adem, maar we zijn blij dat we erin geslaagd zijn om Zakaria voor anderhalf jaar te huren. Hij is een talentvolle speler die is opgeleid in Nederland. Het is een goed teken dat hij er bewust voor kiest om weer in de top van de Eredivisie te spelen."

Ook Labyad is blij dat hij weer aan spelen toekomt, na een vervelende periode in Portugal: "Ik ben ontzettend blij en opgelucht dat ik terug naar Nederland kan. De gedachten dat ik weer dagelijks met mijn vrienden en familie kan zijn, geeft me een warm gevoel. In Portugal volgde ik altijd het Nederlands voetbal. Vitesse maakte op mij altijd een hele positieve indruk. De gesprekken die ik samen met mijn begeleider Irchandly Bazoer en Mohammed Allach en Peter Bosz heb gehad waren heel aangenaam. Ik kijk er daarom ook enorm naar uit om onderdeel te worden van een goed draaiende ploeg. Persoonlijk hoop ik snel wedstrijdfit te raken en belangrijk te zijn voor het team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen