'Esteban moet vrezen voor basisplaats bij AZ'

10 januari 2014, 13:52

Hij was jarenlang de onomstreden eerste keeper, maar Esteban raakt zijn basisplaats bij AZ mogelijk kwijt. Op basis van de eerste oefenwedstrijden van 2014, tegen Club Brugge en Bergen, concludeert AD Sportwereld dat coach Dick Advocaat na de winterstop mogelijk de voorkeur geeft aan Yves de Winter.

In de twee oefenwedstrijden die AZ speelde tijdens het trainingskamp in Belek, stond De Winter onder de lat. De 26-jarige De Winter maakte in december, in de Europa League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki (2-2), zijn officiële debuut in het eerste elftal van de Alkmaarse club. Hij staat al sinds de zomer van 2013 onder contract bij AZ, maar moest sindsdien genoegen nemen met een rol als reserve achter Esteban. In de eerste helft van dit seizoen was het optreden van de doelman uit Costa Rica echter allesbehalve vlekkeloos te noemen.

Opvallend genoeg zorgde Advocaat vorig seizoen, bij zijn toenmalige club PSV, ook al voor commotie met een keeperswissel. Toen passeerde hij Przemyslaw Tyton en promoveerde Boy Waterman tot eerste doelman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen