Belgen belangrijk voor Everton, Eriksen helpt Spurs

11 januari 2014, 18:41

In de Engelse Premier League blijven Everton en Tottenham Hotspur meedoen in de strijd om de vierde plaats, die aan het einde van de competitie goed is voor een plek in de voorronde van de Champions League. Everton won zaterdag op het eigen Goodison Park met 2-0 van Norwich City, Tottenham was op White Hart Lane met dezelfde cijfers te sterk voor Crystal Palace.

De Belgische aanvallers van Everton hadden een groot aandeel in de zege op Norwich City. Romelu Lukaku was in de 23ste minuut aangever bij de 1-0 van Gareth Barry. Land- en ploeggenoot Kevin Mirallas bepaalde na een uur de eindstand op 2-0. Bij Everton viel John Heitinga in de 69ste minuut in, Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel stonden in de basis bij de bezoekers.

Tottenham Hotspur ging in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace matig van start. Het waren de gasten die op White Hart Lane aanvankelijk het betere van het spel hadden en in de achtste minuut al een prachtige mogelijkheid kregen om dat in de score uit te drukken. Scheidsrechter Oliver kende Crystal Palace een penalty toe omdat oud-AZ'er Moussa Dembélé in zijn ogen een overtreding maakte op Marouane Chamakh. Jason Puncheon verzuimde het buitenkansje echter te benutten; hij schoot wel heel hoog over.

Ondanks die flater bleef Crystal Palace voor rust vrij eenvoudig overeind. Tottenham, dat voor de pauze via Nabil Bentaleb wel de paal had geraakt, kwam in het tweede bedrijf pas los en dat leverde in de vijftigste minuut de 1-0 op via Christian Eriksen. De oud-Ajacied schoot raak nadat Emmanuel Adebayor de bal met het hoofd had verlengd. Jermain Defoe was in de 73ste minuut verantwoordelijk voor de beslissing. De spits, die deze week een contract tekende bij Toronto FC en dus binnenkort vertrekt uit Londen, was trefzeker na voorbereidend werk van Aaron Lennon.

Everton en Tottenham gaan door hun overwinning nummer vier Liverpool voorbij op de ranglijst, maar The Reds komen zondag nog in actie. Ze bezoeken dan Stoke City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen