Manchester United neemt revanche op Swansea City

11 januari 2014, 20:33

Manchester United heeft revanche genomen op Swansea City. De kampioen van Engeland vond vorige week in de FA Cup zijn Waterloo tegen de equipe uit Wales, door een late goal van Wilfried Bony, maar revancheerde zich zaterdag - zes dagen later - in de competitie met een 2-0 overwinning op datzelfde Swansea City.

Daarmee boekte Manchester United zijn eerste overwinning van het nieuwe jaar. Want, naast het bekerverlies tegen Swansea City, ging het in 2014 ook mis in de Premier League tegen Tottenham Hotspur en in de League Cup tegen Sunderland. De equipe van trainer David Moyes had het op het eigen Old Trafford echter niet makkelijk met The Swans.

Swansea City was voor rust voetballend de bovenliggende partij, al waren de beste kansen wel voor de thuisclub. Adnan Januzaj raakte uit een vrije trap de lat en Danny Welbeck schoot in kansrijke positie net voorlangs. In het eerste kwartier van de tweede helft benutte Manchester United zijn kansen wel, waarmee de eerste zege van 2014 een feit werd.

Luis Antonio Valencia brak in de 47ste minuut de ban met een hard, laag schot van dichtbij het doel. Twaalf minuten later tekende Welbeck voor de 2-0. Hij veranderde een, al dan niet zo bedoeld, afstandsschot van Patrice Evra van richting. Daarmee was het beslist en daarna had Manchester United nog enkele mogelijkheden om verder uit te lopen, maar de geflatteerde 3-0 bleef uit.

Manchester United haakt door de overwinning aan bij de subtop van de Engelse Premier League. De achterstand op nummer zes Liverpool bedraagt nog maar twee punten. Wel gaan The Reds zondag nog op visite bij Stoke City.

De wedstrijd tussen Manchester United en Swansea City begon overigens zonder Nederlanders. Robin van Persie zit nog altijd in de lappenmand bij de thuisclub. Aan de kant van de bezoekers ontbraken Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman eveneens vanwege blessures. Wel mocht Alexander Büttner in de slotfase invallen bij Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen