Benfica grijpt macht in Portugal na zege op Porto

12 januari 2014, 19:10   Bijgewerkt: 12 januari 2014, 20:20

Benfica heeft zichzelf zondag een zeer goede dienst bewezen, door te zegevieren in de topper van de Primeira Liga. In het eigen Estádio da Luz werd professioneel afgerekend met aartsrivaal FC Porto (2-0), dat het duel eindigde met een tiental, aangezien Danilo een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart voorgehouden kreeg.

Het was vanaf het eerste fluitsignaal te zien dat Benfica er alles aan wou doen om de koppositie te grijpen. Het toonde zich na een klein kwartier spelen zeer slagvaardig, toen Rodrigo Moreno de thuisploeg op voorsprong wist te zetten. Porto probeerde wat terug te doen, maar kon niet echt een vuist maken. Dit lukte Benfica wel weer: vlak na de theepauze verdubbelde Ezequiel Garay de marge. Het feit dat Danilo werd weggestuurd illustreerde de frustratie bij Porto.

Benfica gaat na de overwinning aan de leiding in Portugal. De ploeg van trainer Jorge Jesus staat na vijftien wedstrijden genoteerd op 36 punten, wat twee punten meer is dan Sporting Lissabon, dat zaterdag niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Estoril. Porto staat derde, met drie punten achterstand op Benfica.

Overigens werd voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen, uit respect voor de Portugese voetballegende Eusébio, die onlangs op 72-jarige leeftijd overleed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen