Heynckes verkozen tot coach van het jaar

13 januari 2014, 19:23   Bijgewerkt: 13 januari 2014, 23:01

De man die met Bayern München alles won wat er te winnen viel, is verkozen tot trainer van het jaar 2013. Jupp Heynckes kreeg tijdens het FIFA Gouden Bal-gala in Zürich de voorkeur boven onder meer Sir Alex Ferguson, die in zijn laatste jaar als trainer de landstitel veroverde met Manchester United.

De uitverkiezing van Heynckes is allesbehalve een verrassing. Hij won met Bayern München in 2013 de Duitse landstitel, de Duitse beker en de Champions League en kreeg veel complimenten voor de manier waarop hij het elftal liet spelen. Heynckes werd afgelopen zomer bij Bayern vervangen door Josep Guardiola.

Het is voor Heynckes de eerste keer in zijn carrière dat hij verkozen is tot coach van het jaar. Toen hij zijn prijs ophaalde en het publiek in Zürich toesprak, maakte de Duitser een geëmotioneerde indruk.

Ook de prijs voor beste coach in het vrouwenvoetbal ging naar Duitsland. Silvia Neid, de coach van de Duitse vrouwenploeg, ontving de onderscheiding. Ze won in 2013 met Duitsland het EK in Zweden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen