Achenteh tot 2016 Vitessenaar: "Hij past in onze visie"

15 januari 2014, 16:39

De overstap van Rochdi Achenteh naar Vitesse is rond. De linksbenige verdediger, die ook op het middenveld kan spelen, heeft woensdag in het Gelredome zijn handtekening gezet onder een contract voor 2,5 jaar, met eenzijdige optie voor nog een jaar. Achenteh komt over van PEC Zwolle en sluit per direct aan bij de selectie van coach Peter Bosz. "Het aanvallende positiespel van de ploeg spreekt mij erg aan."

Achenteh was de afgelopen 2,5 jaar een vaste waarde bij PEC Zwolle, maar wilde zijn aflopende contract niet verlengen. Om die reden was het 'voor alle partijen het beste' om nu uit elkaar te gaan, zei Zwolle-directeur Gerard Nijkamp eerder vandaag tegen FCUpdate.nl. Hij gaf daarbij aan dat beide clubs een akkoord bereikt hadden over de transfersom en dat Achenteh alleen nog zelf tot overeenstemming moest komen met Vitesse. Dat lukte en de 25-jarige verdediger is blij dat hij vanaf vandaag officieel Vitessenaar is. "Ik ben heel blij met deze overstap. Je ziet aan de faciliteiten dat Vitesse een grote club is en ook het gesprek  met meneer Bosz, dinsdagavond, heeft de keuze voor Vitesse makkelijk gemaakt", zegt hij op de site van de Arnhemse club.

"Het aanvallende positiespel van de ploeg spreekt mij erg aan. Het is een speelwijze waar ik me goed bij ga voelen", zegt Achenteh. Technisch directeur Mo Allach van Vitesse is het daarmee eens. "Hij past uitstekend in onze voetbalvisie. Rochdi was één van de sterkhouders van PEC en wij zijn verheugd dat we hem toe kunnen voegen aan onze selectie. Met zijn wedstrijdmentaliteit en drive is hij voor elk team van absolute meerwaarde."

Achenteh is de vierde speler die deze maand tekent bij Vitesse. Eerder trok de club, die een gooi wil doen naar de titel, huurlingen Uros Djurdjevic (FK Rad), Bertrand Traoré (Chelsea) en Zakaria Labyad (Sporting) aan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen